Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi Tamamlandı. Mimar Sinan Mahallesi Köy Konağı Çalışmalarımız İse Hızla Devam Ediyor.

Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi tamamlandı.Mimar Sinan Mahallesi Köy Konağı çalışmaları ise devam ediyor.

Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi

İlçemiz Kumcağız Mahallesi, Suat Kılıç bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde yürüyüş yolları, spor sahaları ve yeşil alanları ile tam bir sosyal faaliyetleri yapılabileceği alanda spor kompleks çalışmaları tamamlandı.Bu alan içerisinde yapılan bina ile alana gelen sporcular duş ve diğer ihtiyaçlarını giderebilecekler. Bu alan ayrıca çeşitli hobi alanları ile gençlerimize ve halkımıza hizmet verecek.

Mimarsinan Mahallesi Köy Konağı Projesi

İlçemiz Mimarsinan Mahallesindeki eski Halide Edip Adıvar Okulu için proje hazırlatılmış olup, düzenleme çalışmalarına hızla devam edilmektedir. Proje kapsamında okulun restorasyonu yapılarak, aslına uygun olarak içinde düzenleme çalışması yapılacak. Köy konağı şeklinde kullanılması planlanan okulun içinde kapalı alan spor grupları, dinlenme ve kütüphane alanı ile duş, wc ve engellilere yönelik üniteler yapılacak. Binanın çevre düzenlemesi de proje kapsamın da yapılmış olup, çocuk oyun grubu, açık alan fitness spor aletleri oturma grupları ve yeşillendirme çalışmaları tamamlandı.

Bu iki spor tesisinin ise bedeli 1.785.000,00 TL’dir.

Başkanımız Osman Topaloğlu yaptığı açıklamada; İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için spor yapmalarının şart olduğunu, sporla seyir düzeyinde ilgilenmenin yeterli olmadığını, kendisinin bugüne kadar aktif spor yaşamının yanında taraftar ya da yönetici olarak sporun içinde yer aldığını söyledi. Belediyelerin öncelikli olarak kitle sporlarını, salon sporlarını desteklemelerinin gerektiğini belirtti.