19 Mayıslı Balıkçılar ‘’ Vira Bismillah’’ dedi.

İlçemiz Dereköy Limanında on’larca balıkçı teknesi gece saat 24.00 itibariyle av yasağının kalkacak olması nedeniyle son hazırlıklarını yaptı , ve gece Vira Bismillah diyerek yola çıktı.

Balıkçı teknelerindeki mürettebat bir yandan ağların tamirini yaparken, bir yandan da teknelerin bakımlarını yaptı.

19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen ve Başkanımız Osman Topaloğlu gece 24.00 itibariyle denize açılacak olan balıkçıları Dereköy limanında ziyaret etti ve mürettebat ve kaptanlarla birlikte son kontrollere katıldı.

Karadeniz kıyısında bulunan yerlerin ve ilçemiz açısından en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu söyleyen Başkanımız Osman Topaloğlu;" 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla balıkçıların, “vira bismillah” diyeceğini belirtti. Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Kazasız belasız, güzel, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi tüm kalbimle yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Kontrollerin ardından 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen ve Başkanımız Osman Topaloğlu, gemi kaptanı ve mürettebat ile birlikte balıkçı teknesiyle denizde kısa bir tur attı.