24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla İlçemizde Kutlama Programı Düzenledi.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan Alaçam nüfusuna kayıtlı Erdal Bolat ve tüm şehitler anısına okunan kur’an-ı kerim ve sonrasında yapılan duanın ardından göreve yeni başlayan öğretmenler adına Bekir Hamamcı’ ya ve emekli olan öğretmenlere çiçek taktim edildi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Başkanımız Osman Topaloğlu; ‘’Her vesileyle öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun söylendiğini ve artık bundan tereddüt olmadığını belirterek, "Öğretmenlik, en kadim mesleklerden birisi. Peygamberlik mesleğidir. Dolayısıyla sizin mesleğiniz doğrudan insana etki ettiği için de tek ve biriciktir ’’ dedi.

Fiziki açıdan Milli Eğitimde Samsun’da birinci olduklarını belirten Başkanımız Osman Topaloğlu;’’ Okullarımız fiziki şartlarda Samsun’un en iyisi. Başarı ortalamasında da bu başarıyı en iyi seviyeye getirmemiz gerekiyor ’’ dedi.

Okullarımıza emanet edilen çocuklarımıza milli ve manevi değerlerin doğru ve iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğini belirten Başkanımız  Osman Topaloğlu; ‘’ Eğer bunu yapamazsak, bugün ihanet şebekesi FETÖ'nün öğretileriyle yetiştirilen gençlerle karşılaşırız ’’ dedi.

Hamuru insan olan tek meslek Öğretmenlik’tir diyen 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen konuşmasında; " Öğretmen okulu mezunu olan herkes öğretmen olamıyor. Öğretmenlik bir sevda işi bir sanat işi ama çok zevkli bir iş. Öğretmenin eseri insandır. Öğrencilerimizi Bu eser bir ömür boyu gözünün önünde. O eserler öğretmenlerin en mutlu hediyeleridir " dedi.